Vereniging

Carnavalsvereniging De Dubbelkiekers uit het wereldberoemde dubbeldorp Harbrinkhoek/Mariaparochie is sinds 2000 actief. Dit resulteerde in 2001 in het eerste carnavalsfeest in de residentie zaal “de Spar”. Alaaf Alaaf Alaaf!

Residentie

De Dubbelkiekers Kampkuiper

Aan de Almeloseweg in Harbrinkhoek bevindt zich deze dynamische en veelzijdige horecalocatie gelegen. Een authentiek ingerichte plek die ruimte biedt aan zakelijke en particuliere feesten, huwelijken, vergaderingen en… een bijzonder avondje uit eten.

Nostalgie is het toverwoord. Kampkuiper is, met oog voor de mooie omgeving, gebouwd in Saksische stijl met de landelijke uitstraling van een Twentse hoeve. Om deze uitstraling eer aan te doen, is de boerderij verfraaid met grote boogramen. In en om het multifunctionele gebouw bevinden zich het restaurant met open keuken, een uitgebreid terras, de fraaie ontvangstruimten, een ruime feestzaal en volop parkeergelegenheid.

Geschiedenis

Carnavalsvereniging De Dubbelkiekers uit het wereldberoemde dubbeldorp Harbrinkhoek/Mariaparochie is sinds 2000 actief. Dit resulteerde in 2001 in het eerste carnavalsfeest in de residentie zaal “de Spar”. Alaaf Alaaf Alaaf!

Vanaf die tijd hebben we elk jaar de activiteiten een beetje uitgebreid:

In 2002 een eigen prinsenwagen, en in 2003 een heuse raad van elf, dansmariekes, en natuurlijk onze eerste prins: Prins Edwin, geassisteerd door zijn adjudant Raymond. De optochten werd nog bezocht met een trekker oplegger, daar konden meer mensen op dan dat we hadden.

In 2004, Prins Hugo en zijn rechterhand adjudant Barry met hun eigen hofauto en chauffeur!! Tevens in 2004 onze eigen hofnar Huub in echte hofnarkleren uiteraard in dubbelkiekerskleuren. Ook werd de 1e eigen prinsenwagen in elkaar geknutseld.

In 2005 hadden we Prins Henk met zijn adjudant Erik dit was een jaar waarin we zijn gestart met leden. Deze 2 hebben een ongelooflijk aantal leden weten te werven. Onze dank hiervoor.

Sleuteljaar

In 2006 waren we sleuteldorp van de gemeente Tubbergen met Prins Henri en zijn Adjudant Roy.

Dat jaar werd ook ons 1ste Kiekerslied geïntroduceerd wat een daverend suc6 werd.

En werd er een compleet nieuwe prinsenwagen in gebruik genomen die er geweldig uit zag. De wagen werd voorzien van lampen voor de verlichte optocht te Tubbergen, een geweldige optocht om mee te mogen maken.

In 2007 stonden Prins Silvo en Adjudant Mark aan het roer. De laatste keer dat we konden genieten van een optreden van Prins, Adjudant en hofdames tijdens de Kiekersdag.

In 2008 Prins Bennie en Adjudant Gerard met de introductie van de HAKA (Harbrinkhoek Karnaval), de touringcar die compleet bestickerd werd. Dit alles onder het motto: Veur mekaar met mekaar.

In 2009 kwam alles good met Prins Peter1 en Adjudant Norbert en werd de fitness geïntroduceerd en kwam de Dubbelgarde met een eigen praalbus met alles erop en erin.

We namen afscheid van hofnar Coen, die deze job 3 jaar lang met veel plezier en inzet vervuld heeft.

In 2010 regeerden Prins Erik1 en zijn Adjudant Guus over ons dubbeldoarp. Zij hebben zich erg ingezet voor de stichting Kans voor een Kind. Dit kunnen we als vereniging zeer waarderen. Het motto van deze 2 was tijdens de carnaval: Aj d’r bint muj d’r ween.

Jubileum 11 jaar

In 2011 hadden we ons 1ste jubileumjaar, we bestonden nl. 11 jaar. De eer was aan Prins Walter1 samen met Adjudant Martin om dit in goede banen te leiden. Tevens mochten zij als 1ste met onze nieuwe prinsenwagen af reizen naar diverse optochten. Samen met het hofkoor werd het Kiekerslied 2 geboren, zie elders op de site. Het doel om nieuwe leden te werfen werd ruimschoots gehaald.

In 2012 Prins Jan I en adjudant Henk openden een eigen buitenresidentie elders in de gem. Tubbergen. Voor het eerst kwam de post niet op tijd in de brievenbussen, postbode Henk had ff gen tied.

Het goede doel ging dit keer naar a Sister’s Hope. Voor het eerst hebben we eens een kijkje genomen buiten de gemeente grenzen, iets wat een geslaagde middag werd.

2013: Prins Perry & Adjudant Hans. Het goede doel was de AED’s in ons Dubbeldorp, zodat onderhoud kan blijven gewaarborgd. Zij hebben zich erg ingezet voor de stichting Lieke wil leven. Dit heeft middels een veiling op de Kiekersdag zeer veel geld opgeleverd zodat ze behandeld kon worden!! Tevens was dit de 1e keer in onze nieuwe Residentie Kampkuiper.

2014: Prins Erik II & Adjudant Klaas-Jan. Het goede doel ging dit jaar naar Jong Nederland. Een stel dat niks te gek ging. Er werd een eigen stagedive tafel in elkaar geslagen en alle raad v 11 leden kregen een scepter.

Sleuteljaar

2015: Sleutelprins Jeroen I en Adjudant Edwin. Regeren over de gemeente Tubbergen was aan dit duo wel besteed.

Zo werd er een steen gelegd met het logo van de vereniging en een heus kunstwerk werd onthuld bij het gemeentehuis. Het jaar ging tevens de boeken in als een roze jaar. Er werd er voor het eerst over de landsgrens een kijkje genomen in Münster. Dit werd een groot succes.

2016: Prins Jurgen I en Adjudant Martijn. De Rv11 steek werd door beide heren ingewisseld voor een steek voor de hoogheden. De hardrock achtervolgde de vereniging het hele jaar met diverse optredens van beide heren. Ook namens zij als 1e hoogheden van de Dubbelkiekers de “steek onder water” in ontvangst tijdens de sleuteluitreiking. Dit is een onderscheiding van de gemeente voor een Tubbergs dorp die afgelopen jaar een blunder heeft begaan. Na al die jaren was ie eindelijk een keer voor ons.

2017: Prins Sebastiaan en Adjudant Frank. Een jaar dat in het teken stond van het optreden van onze adjudant Frank tijdens de gala’s van de Dubbelkiekers. Hij schreef zelfs nog gauw even een ander stukje voor de 2e gala omdat daar andere verenigingen aanwezig waren. Wederom werd weer de 1e prijs binnen gesleept tijdens het Dansgarde concours te Fleringen door de minikiekers!!! De hoogheden hadden voor het uitstapje op Rosenmontag gekozen om naar onze oosterburen te gaan. Je moet de naam Rosenmontag wel eer aan doen.

2018: Prins Mark en Adjudant Martijn. Een jaar waarin we een bezoek brachten aan de Grolsch, een zeer mooie middag aangeboden door onze Residentie. Na afwezigheid van een aantal jaren is Prins Mark nu weer verbonden aan de Dubbelkiekers, hij had hiervoor een aantal jaren de steek van de Rv11 gedragen.

2019: Prins Joost en Adjudant Wout. Een jaar dat bekend werd onder het motto: “Je bent veel te vroeg”, een tekst die geen verdere uitleg behoeft.

Ze waren als breurs niet alleen in de gemeente Tubbergen, ook in Albergen en Geesteren stonden breurs aan het roer. We kregen dit jaar een rondleiding bij Bomech, het bedrijf waar Joost werkt en Rheine werd dit jaar op Rosenmontag aangedaan. De Dubbelkiekers kiekt graag over de poal.

2020-2021: Prins Robin en Adjudant Arjan. Zij zullen altijd herinnerd worden als het duo dat zelfs 2 jaar mocht regeren over ons Dubbeldorp i.v.m. de corona-uitbraak.

Na het voortijdig uitlekken van de hoedanigheid van de hoogheden van vorig seizoen was er nu extra veel aandacht besteed aan de geheimhouding. Opnieuw een breurs duo dus!

Bestuur

De Dubbelkiekers logo rond rood

Sebastiaan Masselink

Voorzitter

De Dubbelkiekers logo rond rood

Sander Alberink

Penningmeester

De Dubbelkiekers logo rond rood

Wout Busscher

Secretaris

De Dubbelkiekers logo rond rood

Arjan Welman

Algemeen bestuurslid

De Dubbelkiekers logo rond rood

Nolan Leus

Algemeen bestuurslid

De Dubbelkiekers logo rond rood

Rudmer a/d Stegge

Algemeen bestuurslid