Prins Alco, Adjudant Huub

Prins Alco, Adjudant Huub

Buurmannen regeren over Dubbeldorp!

Graag stellen wij aan u voor Prins Alco en Adjudant Huub. Deze buurmannen regeren dit jaar over ons Dubbeldorp.

Alco de Heer, Prins van de Dubbelkiekers, is bij u waarschijnlijk nog niet goed bekend. Alco is een carnavalsman in hart en nieren en heeft zich in het verleden ingezet als muzikant bij de dweilorkesten de Hengeler Weend Blaozers en de Oln’zelse Köpper Bloazers, die met carnaval altijd erg actief zijn. Hij is Geboren en getogen in Hengelo heeft samen met zijn hofdame Angelique en zijn kinderen Noa en Loïs 13 jaar in Almelo gewoond en sinds vier jaar is hij woonachtig in Harbrinkhoek als Buurman van zijn adjudant Huub.

Deze Adjudant zal waarschijnlijk als geboren en getogen Harbrinkhoeker bij velen van u beter bekend zijn. Huub geboren aan de Kardinaal de Jongstraat als vierde in het gezin Elferink. Hij werkt zijn hele werkzame leven al bij Groothuis Timmerfabriek in Mariaparochie. Getrouwd met hofdame Mathilde en samen de ouders van Roxie.

Met hun lijfspreuk: Ait Vedan zonder gedoo ‘A Je To’! wensen zij u een fantastisch carnaval toe!!
A Je To

Untitled

" Ait Vedan zonder gedoo 'A Je To' "

De-Dubbelkiekers-Favicon

Proclamatie

Ten eerst: Is het dit joar onomstotelijk bewezen dat een goede buur altied ok n’n goei’n moat kan wean!!!

Ten tweede: Het maakt niks oet woar aj wegkomt. Het belangrijkste is woar aj trecht komt. En as het oe nig ansteed op het moment slotelt wie d’r an waor neudig tot daj d’r an bint went. A JE TO!!

Ten derde: Dat ongebruikte groond een bestemming krig in oons dorp is onmeunig mooi. Nieuw bouw’n in Dubbeldorp is erg in trek zo kriejt starters en start-ups hier ok n’n plek.

Ten vierde: Dat de speulers van MVV binnenkort wier mooi de konte kunt wasken noa de wedstrijd is een feit. Tot een steentje bijdragen waren grote getale voetballers bereid.

Ten vijfde: Aj gin starter bint maer ie hebt ok gen dak boom’n n’n kop, wordt kosten noch moeite bespaard om oe een onderkomm’n te geffen in een bushok en zorgt wie voor helicopters om oe nich de greanse oawer te loaten komm’n.

Ten zesde: Daj met veule wille en zonder gedoo better te pas bint dan n’n klojo die dak gött’n, lanteerns en regen piepen ofbrekt en zien nös in andermans zaken stekt. Een carnaval zonder gedonder maakt het des te meer biezoonder.

Ten zevende: Dat de Turftrappers oet Lang’nven de slöttel good beheerd. Dat is oons als Hoogheden heel wat weert.

Ten achtste: Dat wie dit joar in Dubbeldorp een Adjudant hebt met een dubbelfunctie. Hij lop hier nich alene veur de sier maar maakt e zoch ok verdienstelijk as brigadier. Zo blif d’r orde op stroat zonder gedonder en könt onze wichter veilig noar huus zonder een wonder.

Ten negende: Dat n’n Prins zien kunstgras carriére hef inruilt noe zien eredivisieclub Heracles straks wier op natuurgras spölt.

Ten tiende: Dat dit carnaval de Hoogheden en Hofdames word’n bie stoan door hunne 3 Hofdochters die het carnaval een enthousiast en warm hart toodraegt.

Ten elfde: Dat de Hoogheden tijdens hun rondje met n’n hoond veul Dubbeldorpers teggenkomt en zo op de heugte blieft van alles wat er spölt in het noaberschap. Dit kan zo mear leiden tut n’n volgende grap.